Адвокат Калина михайлова

Адвокат Калина Михайлова притежава магистърска степен по Право от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. 

 

Адвокат към Софийска адвокатска колегия.

Основава самостоятелна адвокатска кантора, предели, на чиято дейност са само интересът на клиентите и стремежът към успех. 

Специализира юридическата си дейност в сферата на търговското, облигационното и медицинското право. Притежава опит в областта на трудовото и административното право, както и процесуалното представителство.

 

Юридически съветник на национални и международни корпоративни клиенти в областта на фармацевтичното и медицинското право, козметичните услуги и продукти, с оглед правните аспекти на производство и търговия с лекарствени продукти, цени и реимбурсиране, клинични проучвания, медицински изделия, хранителни добавки и др. 

Юридически консултант на редица лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ. 

Представлява интереса на корпоративни клиенти за реализиране на инвестиционни проекти в страната, придобиване на недвижими имоти- общинска и/или държавна собственост, водене на търговски преговори и успешно финализиране на търговски отношения с висок финансов интерес и др.

Експертен консултант в развитието на иновативни стартъп проекти в IT-сектора, подпомага предприемачите и с комбинативно мислене, иновативeн подход и стратегически усет. 

Правен съветник на редица неправителствени организации, като подпомага реализиране на проекти и предоставя юридическо съдействие за постигане на заложените им цели в обществена полза. 

Членува в специализирани ad hoc екипи, търсещи ефективна промяна и преодоляване на проблемите в правоприлагането в различни отрасли, в това число и в сферата на здравеопазването, които се стремят към важни законодателни изменения.

Квалифициран медиатор, вписан в Регистъра на Министерство на правосъдието – проявява гъвкавост и успешност при водене на преговори за решаване на търговски спорове, както и за деликатните медицинскоправни отношения. 

Лектор в множество семинари и конференции, както в областта на здравеопазването, така и в търговскоправната сфера.

 

       Aктивен деятел в изграждане на гражданско общество

–  Учредител и председател на Фондация „Единствена по рода си“

–  Януари 2020г. – юли 2021г. – главен оперативен мениджър във Фондация „Победи рака“ – фондация, чиято цел е повишаване информираността на онкопациентите чрез предоставяне на подробна, достоверна информация за онкологичните заболявания, техните психологични аспекти, следвайки пътя на пациент

–  Още с началото на военния конфликт в Украйна и големият брой лица, търсещи закрила в България, стартира безвъзмездно подпомагане на лицата, бягащи от войната. 

–  От април 2022г. член на Почетното настоятелство във Фондация Ситуационен център Отворени врати – създадена в началото на военния конфликт в Украйна и подпомага редицата разселени лица

–  Ментор и съветник в ABLE Mentor, менторска програма за ученици в 10 -11 клас, създадена с подкрепата на Фондация „Америка за България“ ABLE Mentor. Организира и ръководи проект за набиране на книги за общински лечебни заведения в област Плевен. Събрани 707 книги за 7 болници

–  Част от Правен екип в Подкрепи.БГ /www.podkrepi.bg/ 

–  Регионален отговорник в Операция Плюшено Мече

–  Доброволец в редица кампании